Fotosession i höstas

Sent omsider kommer här ett inlägg med några av bilderna från vår fotosession i höstas, då vi bland annat tog bilder till Blekinge Museums nya dräktportal på deras hemsida, som nu just har lanserats. In där och botanisera bland all information, mönster och bilder på dräktdelar i deras arkiv: www.blekingemuseum.se och klicka dig vidare till Blekingedräkter - igår och idag

Men, åter till fotosessionen. Det var en otroligt regnig och mörk dag, inte direkt ultimat för vare sig fotografering eller utomhusvistelse i folkdräktsdelar som inte alltid ens tål vattenstänk. Min man Nisse Stormlod fotograferade oss, och min dotter Signe var med på ett hörn i sin dopdräkt, och bakom kulisserna för att stressa oss lite extra ;-) 
Vi började fotograferingen i Lars- Petterstugan i Wämöparken. Vi eftersträvade stämningen i de gamla 1800-talsmålningarna av blekingedräkter av t ex Bengt Nordenberg och Pehr Hillerström. Mörkret gjorde det dock svårt att få riktigt skarpa bilder. Men här kommer några smakprov:






 






Sen drog vi vidare och fotade på ett par andra ställen. Mer om det i ett senare inlägg.




Kommentarer

Populära inlägg